wiola333

wiola333

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Ryba smażona z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna rybka idealna na każdą okazję

Ryba smażona z warzywami

Składniki:

Ryba smażona z warzywami

 

  • mintaj 3 filety
  • olej do smażenia
  • maka do panierki
  • jajko 2 szt
  • cebula 4 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • przecier pomidorowy 1 szt
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ryba smażona z warzywami
Filety z ryby posolony obtaczamy w jajku i mące smażymy na oleju z obu stron. Cebulę kroimy w krążki smażymy na oleju ok 15 minut . Na konic przyprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy przecier pomidorowy oraz odsączony groszek konserwowy. podsmażamy całość ok 5 minut. Na koniec wrzucamy do cebuli z groszkiem i przecierem rybę , wykładamy na talerz . Podajemy na ciepło.

Tagi:

jajko jajka mak