SUPERPRZEPIS

Ryba w ananasach

         
ocena: 5/5 głosów: 4
Ryba w ananasach Więcej zdjęć (5)

Pyszny pomysł na rybkę w sosie słodko - kwaśnym

Składniki:

Ryba w ananasach

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w ananasach
Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy. Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu. Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy. W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos. Można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego :)
Ryba w ananasach
Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.
Ryba w ananasach
Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron.
Ryba w ananasach
Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut.
Ryba w ananasach
Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy.