sylwiadziadek2

sylwiadziadek2

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Ryba w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ja uwielbiam rybę w cieście jest wspaniała. Polecam na święta.

Ryba w cieście

Składniki:

Ryba w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście
Filety ryby zostawiamy  żeby się odmroziły. Kiedy ryby się rozmrożą możemy je lekko przemyć .Odkładamy na talerzu. Na płytki talerz sypiemy mąkę, a do dużego głębokiego talerza wbijamy jajka i rozrabiamy z przyprawami - do jajka zawsze możemy dodać śmietany lub musztardy- i ubijamy razem. Filety ryby moczymy najpierw w mące następnie w jajku i znów w mące i kładziemy na rozgrzanym oleju na patelni. Z każdym Filetem robimy tak samo. Po upieczeniu ryba jest wspaniała. Jest to przepis mojej mamy , uwielbiam jak mama robi rybę w cieście. Oczywiście kotlety też można tak robić. POLECAM NA ŚWIĘTA RYBA ZNIKNIE RAZ DWA.