EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Ryba w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawe danie, niedrogie i szybkie

Ryba w cieście naleśnikowym

Składniki:

Ryba w cieście naleśnikowym

 

  • 1 kg filetów rybnych (panga,mintaj,morszczuk)
  • 3 cebule
  • słoik ogórków onserwowych
  • słoik papryki konserwowej
  • Zalewa:
  • 2 szkl wody
  • 1/2 szkll oleju
  • 6 łyżek octu
  • 3 łyżki ketchupu
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki cukru
  • sól,pieprz
  • ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście naleśnikowym
1. Godzinę przed smażeniem doprawiamy sola i pieprzem rybę. Cebule roimy w talarki i smażymy. Ogórki i paprykę w paski. Zalewę zagotowujemy i studzimy. 2. Robimy ciasto naleśnikowe, obtaczamy rybę i smażymy. Układamy warstwowo: ryba-cebula-ogórki-papryka. Każdą warstwę zalewamy ciepłą zalewą.Ryba najlepsza jest na drugi dzień.

Tagi:

filety rybne