kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Ryba w jabłkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Ryba w jabłkach może być podowana przy diecie lekkostrawnej.

Ryba w jabłkach

Składniki:

Ryba w jabłkach

 

  • 800g ryby
  • 500 g jabłek kwaskowatych
  • 2 łyżeczki oleju
  • 1/4 szkl. śmietany
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Ryba w jabłkach
Sprawioną rybę umyj i pokrój na dzwonka. Skrop sokiem i pozostaw na pół godz. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i podziel na ćwiartki. Żaroodporne naczynie natłuść olejem, ułóż rybę przekładając jabłkami. Oprósz solą i cukrem. Piec 30 min. Pod koniec pieczenia dodaj śmietanę. Gotwą potrawę ułóż na ryżu, posyp zieleniną i podawaj z surówką.
Smacznego!;-)