marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ryba w kokosie na orientalnie.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Filety obtoczyć w jajku i kokosie i usmażyć.Warzywa umyć,oczy- -ścić,oraz pokroić na paski i albo poddusić na patelni lub podać na surowo.

Ryba w kokosie na orientalnie.

Składniki:

Ryba w kokosie na orientalnie.

 

  • 4 filety morszczuka(mrożone w kostkach),
  • 1 duża paczka kokosu,
  • 2 papryki-zielona i czerwona,
  • kiełki sojowe,
  • kapusta pekińska,
  • sos słodko-kwaśny,
  • olej arachidowy do smażenia,
  • 2 jajka do obtoczenia filetów,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Ryba w kokosie na orientalnie.
Filety z morszczuka rozmrozić i odlać wodę z lodu.Jak się obsuszą,obtoczyć w jajku i kokosie.Warzywa umyć i oczyścić z
gniazd nasiennych i przednich liści oraz pokroić na paseczki,kiełki
wyjąć z puszki i osączyć na sitku.Olej rozgrzać na patelni i kłaść
obtoczone filety rybne na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron.Jak
będą gotowe dodać jarzyny wraz z kiełkami,aby poddusić(można
też podać na surowo).Na koniec posolić i zdjąć z ognia i przełożyć
porcje na talerze płytkie.Podawać z ryżem białych i sosem słodko-
kwaśnym.

Tagi:

jajko sosy jajka