mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Ryba w oregano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, łatwa w przygotowaniu ryba w oregano.

Ryba w oregano

Składniki:

Ryba w oregano

 

  • 5 filetów mrożonej ryby- mintaj, ewentualnie panga
  • 5 łyżeczek soku z cytryny
  • 5 łyżeczek masła
  • 1 opakowanie oregano
  • sól, pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Ryba w oregano
Na początku filety rybne rozmrażamy a następnie oprószamy solą oraz pieprzem. Jedną stronę ryby obficie posypujemy oregano oraz majerankiem. Całość polewamy 5 łyżeczkami soku z cytryny. Następnie na każdy filet kładziemy po 1 łyżeczce masła, po czym zawijamy go w folię aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 35 minut. Na koniec upieczoną rybę możemy udekorować listkami bazylii.

Tagi:

ryba ryby