ania3055

ania3055

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Ryba w sosie grzybowo-jogurtowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis ten stosuje w trakcie diety ale może być także podany na co dzień.Ilości podaje na jedną osobę:)

Ryba w sosie grzybowo-jogurtowym

Składniki:

Ryba w sosie grzybowo-jogurtowym

 

  • leśnych,1/2 małej cebulki,mały kubek jogurtu naturalnego,1płat pangi,sól,pieprz,oliwa z oliwek.

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie grzybowo-jogurtowym
Grzyby leśne myjemy,i odcedzamy,następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie.Po ugotowaniu podsmażamy na patelni razem z pokrojoną cebulką w małej ilości oliwy,dodajemy przyprawy do smaku.Dodajemy jogurt naturalny(przed dodaniem jogurtu należy go zahartować).Filet rybny przyprawić i umieścić w naczyniu żaroodpornym na wierzch wylewamy sos grzybowo-jogurtowy i zapiekamy kolo 15-20min.na 150-180 stopni C

Tagi:

grzyby