paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i zdrowa zapiekanka z rybą

Ryba w sosie koperkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba w sosie koperkowym

 

  • 4 sztuki filet z miruny lub pangi,
  • 200 ml śmietana 12%,
  • 50 ml woda,
  • przyprawa do ryb
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny mielony
  • koperek świeży,
  • 2-3 łyżki sok z cytryny,
  • 1 łyżka przyprawy kucharek lub vegeta
  • 1-2 łyżeczki mąki

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie koperkowym
Do rondla wlać wodę, dodać śmietanę i mąkę wymieszać trzepaczką i zagotować na małym ogniu. Do soku dodać drobno posiekany koper ok. 1 łyżeczkę przyprawy do ryb, kucharka i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pierzem. Ryby oprószyć przyprawą do ryb solą i pieprzem z dwóch stron i ułożyć w wysmarowanym naczyniu. Ryby polać sosem. Piec w temp. 180 stopni przez 25 minut.
Ryba w sosie koperkowym
Do rondla wlać wodę, dodać śmietanę i mąkę wymieszać trzepaczką i zagotować na małym ogniu. Do soku dodać drobno posiekany koper ok. 1 łyżeczkę przyprawy do ryb, kucharka i sok z cytryny.
Ryba w sosie koperkowym
Ryby oprószyć przyprawą do ryb solą i pieprzem z dwóch stron i ułożyć w wysmarowanym naczyniu.
Ryba w sosie koperkowym
Ryby polać sosem. Piec w temp. 180 stopni przez 25 minut.