Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filety umyć i osaczyć dokładnie z nadmiaru wody. Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na

Ryba w sosie śmietanowym

Składniki:

Ryba w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie śmietanowym
Filety umyć i osaczyć dokładnie z nadmiaru wody. Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia Przygotować sos śmietanowy: śmietanę dokładnie połączyć z ziołami, roztartym czosnkiem i musztardą. Gotowym sosem polać rybę i zapiekać około 15 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem każdą porcję ryby udekorować plasterkiem żółtego sera.