klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Ryba w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Doskonałe danie na wiosenne śniadanie. Smaczne pożywne i bajecznie kolorowe. Danie jest wyśmienite, zachwyca smakiem i aromatem.Jeść gorące.

Ryba w warzywach

Składniki:

Ryba w warzywach

 

  • 1 kg filetów z mintaja
  • po 4 łyżki mąki i cukru
  • 1 jajko
  • 2 cebule
  • 4 ogórki konserwowe
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 150 g papryki konserwowej
  • 8 łyżek keczupu
  • 1/2 szklanki oleju
  • 5 łyżek octu
  • sól

Sposób przygotowania:

Ryba w warzywach
- Filety obtoczyć w jajku i mące i usmażyć. Ogórki, paprykę i cebule pokroić. Cebule zeszklić. Olej, 1 szklankę wody, ocet, cukier i szczyptę soli zagotować, wrzucić warzywa. Podgotować, dodać keczup. Polać rybę.

Tagi:

jajko jajka