katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ryba z czosnkową nutką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo lubimy rybkę smażoną w panierce i często taka przygotowuję. Tym razem dorzuciłam czosnek który trochę swojego aromatu przekazał rybie.

Ryba z czosnkową nutką

Składniki:

Ryba z czosnkową nutką

 

Sposób przygotowania:

Ryba z czosnkową nutką
Rybę jeśli mrożona rozmrażamy. Osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Rozmrażamy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z dwoma łyżkami mleka i panierujemy rybę w bułce jajku i w bułce.

Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy rybę razem z czosnkiem. Jeśli się przypala to zmieniamy.

Osączamy na papierowym ręczniku.  

Tagi:

ryba