Sposób przygotowania:
Ryba w pomidorowym sosie
Cebulę kroimy wrzucamy na chwilę na wrzątek i osączamy (albo sparzamy wrzącą wodą). Marchew obieramy i drobno kroimy albo ścieramy na tarce.
Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy marchew i chwilę mieszamy, dodajemy pokrojone pomidory i przesmażamy. Następnie dodajemy cebulę i podlewamy wodą i dusimy. Dodajemy też koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku i razem gotujemy przez ok 10 min.
Sos można troszkę zagęścić mąką.
Rybę kroimy na kawałki, oprószamy pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce smażymy na rumiano. Rybę podajemy z przygotowanym sosem.
Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy marchew i chwilę mieszamy, dodajemy pokrojone pomidory i przesmażamy. Następnie dodajemy cebulę i podlewamy wodą i dusimy. Dodajemy też koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku i razem gotujemy przez ok 10 min.
Sos można troszkę zagęścić mąką.
Rybę kroimy na kawałki, oprószamy pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce smażymy na rumiano. Rybę podajemy z przygotowanym sosem.