Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Biała ryba z herbatą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rozgrzać piekarnik do 225 C. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem.

Biała ryba z herbatą

Składniki:

Biała ryba z herbatą

 

  • 4 filety z halibuta,
  • 4 łyżki stołowe mleka,
  • 4 łyżki stołowe białego wina,
  • 100 g pociętych grzybów,
  • 1/2 poszatkowanej cebuli,
  • Czosnek suszony granulowany Kamis,
  • pieprz,
  • sól,
  • 8 saszetek Herbaty Zielonej Cytrynowej Irving

 

Sposób przygotowania:

Biała ryba z herbatą
Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty. Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak,nadaje się do podania. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl

Tagi:

grzyby