Sposób przygotowania:
Ryba wigilijna wspaniała
Filety umyć (zamrożone odmrozić) wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,posolić,posypać pieprzem,skropić sokiem z cytryny. Marchewkę ugotować al dente, wystudzić,pokroić w słupki,sparzyć kawałek pora,ogórki pokroić w słupki,układać na środek ryby,posypać zieleniną, zwijać roladki,spinać wykałaczkami. Panierować najpierw w bułce ,potem w jajku i na koniec znów w bułce. Smażyć w 160 st C 9-10 min w frytkownicy lub głębokim oleju na patelni. Smacznego.
Mirka227
5!
msewka
Bogusia
ewasng
Doro
szewczyk
Potrafisz mała,bo chyba Ty jesteś na zdjęciu?
anullka7
Nie jestem już taka mała:)a na zdjęciu jestem ja.
Co do ryby, można ją zrobić w głębokim oleju w garnku,w koszyczku do frytek,lub na patelni też w głębokim oleju.:)