Sposób przygotowania:
Ryba w galarecie wg gosi
Rybę rozmrażamy, solimy i posypyjemy pieprzem,jezeli uzywamy pieprzu cytrynowego to tylko pieprz bo jest z solą. Zagotować wodę włózyc rybę i kostki drobiowe, gotować na małym ogniu az ryba bedzie miekka.Jajka gotujemy na twardo.Marchewkę też gotujemy.Zelatynę zalewamy zimną wodą tyle zeby zelatyne mozna było wymieszać i zostawić az napęcznieje.Ugotowaną rybę wyjmujemy z wody ,odmierzamy wywar zeby było conajmniej 1 litr wywaru dodajemy cukier,ocet, jezeli trzeba to dodajemy jeszcze trochę soli i pieprzu,Zalewa ma być dosyć kwaśna. Jak zalewa się zagotuje dodajemy napęczniałą zelatynę,trochę mieszamy az się rozpusci. W zaleznosci w czym bedziemy robić galaretę na spód dajemy plasterek marchewki kształt mozna wyciąć foremką pozniej plasterek jajka,następnie dajemytrochę groszku z kukurydzą i pokrojone ogórki konserwowe .Następnie dajemy ugotowaną rybę,moze być jeszcze trochę ogórka i kukurydzy z groszkiem.Całość zalewamy zalewą ,odstawiamy az zastygnie Dozalewy mozna dodać pokrojoną natkę pietruszki. Galaretę najlepiej zrobić dzień wczesniej. POLECAM !! ! !
gusia1000