lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Ryba z orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryba z farszem orzechowym

Ryba z orzechami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Ryba z orzechami
Ryby oczyścić i umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i kurkumą, następnie skropić sokiem z połowy limonki i łyżką oleju sezamowego. Odstawić do lodówki na godzinę. W tym czasie orzechy pokruszyć na małe kawałki, większe owoce żurawiny można przekroić na pół, koperek i czosnek posiekać. Wymieszać wszystko razem, dodać połowę miękkiego masła, sok z pozostałej limonki, sól, pieprz do smaku. Farsz nałożyć do ryby i odstawić jeszcze na chwilę. Na rozgrzaną patelnie wlać i pozostałe masło, smażyć rybę 3-5 minut z każdej strony. Można podawać z makaronem i surówką. Posypać posiekaną świeżą bazylią .
Ryba z orzechami
Ryby oczyścić i umyć pod bieżącą wodą
Ryba z orzechami
W tym czasie orzechy pokruszyć na małe kawałki
Ryba z orzechami
Farsz nałożyć do ryby i odstawić jeszcze na chwilę.