Sposób przygotowania:
Ryba z ziemniakami i pomidorami
Pomidory sparzyć, zanurzyć w zimnej wodzie, obrać ze skórki, przekroić, usunąć miąższ, pokroić w małą kostkę. Paprykę przekroić, usunąć nasiona, posiekać. Pomidory chili, cebulę, natkę, kolendry, sok z limonki, starannie wymieszać, posolić, popieprzyć. Przykryć, odstawić do lodówki. Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać połowę porcji masła, gorące mleko, zmieloną paprykę, zrobić puree. Filety posolić, oprószyć pieprzem. Rozgrzać pozostałe masło.smażyć filety na rumiano po 6-8 minut z każdej strony. Puree ułożyć równą warstwą na półmisku, na wierzchu położyć usmażone filety, całość posypać pomidorami z chili, cebulą i kolendrą.