dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ryba ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 170
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kostki rybne panierowane podane z uduszonym szpinakiem z dodatkiem kukurydzy. Naprawdę warto spróbować.

Ryba ze szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryba ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Ryba ze szpinakiem

Krok 1:

Ryba ze szpinakiem
Kostki rybne przyprawiamy i panierujemy.

Kostki rybne nacieramy solą i pieprzem cytrynowym. Kostki obtaczamy w mące, rozbełtanych jajkach doprawianych solą i pieprzem a na końcu w bułce tartej.

Krok 2:

Ryba ze szpinakiem
Rybki smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor.

Kostki rybne smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby ociekły z tłuszczu.

Krok 3:

Ryba ze szpinakiem
Szpiank dusimy z czosnkiem i przyprawami do miękkości.

W rondlu rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy szpinak i przeciskamy przez praskę czosnek.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy kukurydzę i chwilę dusimy.

Usmażone kostki podajemy z dodatkiem szpinaku.
Smacznego!