Sposób przygotowania:
Kieszonki drobiowe z pieczarkami
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i pieczarki, aż odparuje woda. Dodajemy sól i pieprz.
Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy, nacinamy tak, aby powstała kieszonka. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Kieszonki napełniamy farszem, spinamy wykałaczkami. Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, obsmażamy na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, pieczemy ok. 40 minut w 190 st. C.
Przed podaniem usuwamy wykałaczki.
Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy, nacinamy tak, aby powstała kieszonka. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Kieszonki napełniamy farszem, spinamy wykałaczkami. Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, obsmażamy na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, pieczemy ok. 40 minut w 190 st. C.
Przed podaniem usuwamy wykałaczki.