Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1360]

Kieszonki drobiowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka świetnie smakuje w formie kieszonek nadzianych smakowitym farszem, np. farszem pieczarkowym z dodatkiem cebulki.

Kieszonki drobiowe z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kieszonki drobiowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kieszonki drobiowe z pieczarkami
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i pieczarki, aż odparuje woda. Dodajemy sól i pieprz.

Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy, nacinamy tak, aby powstała kieszonka. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Kieszonki napełniamy farszem, spinamy wykałaczkami. Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, obsmażamy na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, pieczemy ok. 40 minut w 190 st. C.

Przed podaniem usuwamy wykałaczki.
Kieszonki drobiowe z pieczarkami
Farsz do kieszonek tworzą pieczarki z cebulką
Kieszonki drobiowe z pieczarkami
Pierś z kurczaka w formie kieszonki z farszem zyskuje na smaku