zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Rybie ogony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kolejna potrawa nadająca się na każdą porę dnia.

Rybie ogony

Składniki:

Rybie ogony

 

  • NA FARSZ
  • 75 dkg mięsa mielonego ( wieprzowego )
  • 3 cebule
  • czosnek ( może być granulowany )
  • sól
  • pieprz
  • ziołowe ziarenka smaku
  • CIASTO
  • 1kg i 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 kostka margaryny
  • 3 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Rybie ogony
Mięso i cebulę mielimy, dodajemy przyprawy do smaku. Z mąki, margaryny, mleka i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na niegrube placki i wykrawamy kółka o średnicy 20 cm. Na placki kładziemy porcję mięsa i zwijamy w rulony. Końcówki dokładnie sklejamy i robimy widelcem wzorki na kształt rybiego ogona.Na wierzchu robimy kilka nacięć. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni. Każdy ogon przecinamy po upieczeniu w poprzek.

Tagi:

mięso ciasto