ela34

ela34

Kucharz
[Przepisów: 8]

rybka duszona w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis dla osób którym znudziła się rybka panierowana w bułce i w jajku i smażona na tłuszczu polecam spróbujcie a nie będziecie żałować

rybka duszona w warzywach

Składniki:

rybka duszona w warzywach

 

  • 4 filety z soli lub pangi
  • marchewka
  • seler
  • por
  • cebula
  • sól,pieprz
  • imbir mielony

 

Sposób przygotowania:

rybka duszona w warzywach
marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach pora pokroić ,cebulę w kostkę warzywa razem z przyprawami podsmażyć na patelni około10 minut,oczywiście nałeży zacząć od marchwi i selera bo sa twardsze wieć je należy dać pierwsze a dopiero po 5 minutach dołożyć resztę warzyw po podsmażeniu warzyw odłożyc połowęna warzywach pozostałych na patelni położyć przyprawiona rybkę i przykryć drugą połową warzyw. podlać 0.5 szkl wody ,przykryć pokrywką i dusić do miękkości rybki około 10-15 minut podajemy z ryżem ugotowanym na sypko