Sposób przygotowania:
Rybka po Grecku
a więc tak Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na tarce, filety z dorsza myjemy, solimy, przyprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny.Ryby oprószamy mąką, następnie na dużej patelni rozgrzewamy część oleju i smażymy ryby z dwóch stron. Cebule obieramy, przekrawamy i kroimy w talarki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, aż sie zabarwi. Dodajemy starte warzywa i liść laurowy i dusimy około 15 minut pozniej do warzyw wlewamy przecier pomidorowy i przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do momentu aż płyn odparuje i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Rybe gotową przekładamy do naczynia. Na usmażoną rybę wykładamy warzywa, wygładzamy powierzchnię łyżką i dekorujemy listkiem laurowym. Zachwycamy sie pyszną rybka