klaudia02111990

klaudia02111990

Kucharz
[Przepisów: 7]

Rybka w Pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię To danie. Jest proste i szybkie.

Rybka w Pomidorach

Składniki:

Rybka w Pomidorach

 

  • SKŁADNIKI:
  • 1 kg filetów Pangi
  • 1/3 szklanki oleju
  • 5 łyżek cukru
  • 9 łyżek octu
  • 9 łyżek keczupu
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • listek laurowy
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 duża cebula
  • 1 mała papryka

Sposób przygotowania:

Rybka w Pomidorach
Rybę pokroić  na małe kawałki, obtoczyć w mące. Usmażyć. ZALEWADo garnuszka wlać olej, keczup ocet i przecier, wsypać cukier. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Zagotować. Ogórki, paprykę i cebulę pokroić w kostkę dodać do zalewy i gotować ok 2-3 minut. Do jeszcze ciepłej zalewy włożyć kawałki ryby i wymieszać. Odstawić na 2 godz aby smaki się połączyły.