Sposób przygotowania:
Rybka w słoneczniku
Tuszę umyć oczyścić i wyfiletować (wersja łatwiejsza to gotowe filety mniej pracy ale droższa rybka ja miałem tuszę) osuszyć ręcznikiem papierowym lekko odciskając. Gotowe filety skropić dość mocno sokiem z cytryny następnie opruszyć pieprzem i lekko solą, odstawić do lodówki na parę minut (czas przygotowania słonecznika do panierki) 2/3 słonecznika mielimy (młynek do kawy, blender, maszynka do mielenia mięsa, lub bardziej pracochłonne moździerz) po czym łączymy z pozostawioną częścią całego i wysypujemy na płaski talerzykdo panierowania potrzebne będą:
rybkę maczamy w tej kolejności czyli mąka, jajko, słonecznik i na patelnię z mocno rozgrzana oliwą z oliwek.
Moja propozycja podania to ziemniaczki tłuczone z dodatkiem mleka 0,5% oraz surówką z kiszonej kapusty no i oczywiście limonka pokrojona w 8ki nie tylko jako dekoracja. Zyczę smacznego
- talerzyk z przesianą mąką
- talerzyk z roztrzepanym białkiem z 2 jaj
- talerzyk ze słonecznikiem
rybkę maczamy w tej kolejności czyli mąka, jajko, słonecznik i na patelnię z mocno rozgrzana oliwą z oliwek.
Moja propozycja podania to ziemniaczki tłuczone z dodatkiem mleka 0,5% oraz surówką z kiszonej kapusty no i oczywiście limonka pokrojona w 8ki nie tylko jako dekoracja. Zyczę smacznego
Halny
darmiona
Lemonaga
cherry
arunia
cherry napisał(a):
chery to podziel się proszę opinią jak wyszło
jaNina
misia5
Netka
kasiunia.1981
arunia
Bardzo jestem ciekawy Waszych opinii