Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Rybka w sosie pomarańczowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo pyszna ryba oraz bardzo szybko się przyrządza .

Rybka w sosie pomarańczowym

Składniki:

Rybka w sosie pomarańczowym

 

  • 4 kostki ryby
  • 1 pomarańcza
  • 1 brokuł
  • 1 mała śmietana 18%
  • Kamis `Danie ze smakiem` - Ryba w sosie cytrynowym
  • 1 kostka rosołowa
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 4 łyżki oleju roślinnego

Sposób przygotowania:

Rybka w sosie pomarańczowym
Sok z pomarańczy wyciskamy na patelnię, dodajemy olej oraz kostkę rosołową, czekamy aż się zagotuje. Rybę posypaną pieprzem układamy na patelni i dusimy 5 minut z jednej strony a 10 z drugiej (pod przykryciem). Śmietanę mieszamy z zawartością torebki Kamis i wylewamy na patelnię, dusimy następne 5 minut. Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, wkładamy brokuł i gotujemy do miękkości. Rybę nakładamy na talerz, podlewamy sosem w którym się dusiła, dekorujemy brokułem i cząstkami pomarańczy oraz kawałkiem cytryny. Najlepiej podawać na ciepło.

Tagi:

ryba ryby sosy