Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Rybka z papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Filety rybne w papryce konserwowej

Rybka z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rybka z papryką

 

  • 1 kg filet panga mrożona
  • 1 słoik konserwowej papryki kolorowej
  • 1 szt cebula
  • olej
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rybka z papryką
Filety z pangi rozmrożonej pokroić w paski,posypać przyprawą do ryb,odstawić na 1 godz.w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać tłuszcz,włożyć pokrojone filety rybne,podsmażyć na złoty kolor na wolnym ogniu. Cebulę obrać,drobno posiekać,przesmażyć na tłuszczu z solą i pieprzem. Paprykę osączyć z zalewy,pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć,chwilę poddusić,przyprawić na pikantnie,podawać z ryżem.
Rybka z papryką
Filety rybne rozmrożone i osączone z nadmiaru wody
Rybka z papryką
Pokrojone w paseczki filety z pangi przygotowane do obsmażenia
Rybka z papryką
Na tłuszczu zostały podsmażone na złoty kolor filety pokrojone
Rybka z papryką
Wszystkie składniki zostały połączone i podduszone