KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

rybna pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta z makreli wędzonej o delikatnym smaku pomidorków. Polecam!

rybna pasta z makreli

Składniki:

rybna pasta z makreli

 

  • 1 średniej wielkości makrela wędzona
  • 5 łyżek gęstej śmietany
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1jajko
  • pieprz sól, inne zioła do smaku

Sposób przygotowania:

rybna pasta z makreli
Makrelę obieramy ze skóry i ości. Jajko gotujemy na twardo- jeśli lubimy smak jajeczny w paście możemy dodać więcej jajek wedle gustu, jednak tak aby nie "zabić" smaku ryby, która jest tutaj najważniejsza :)`Makrelę dokładnie rozgniatamy widelcem wraz z jajkami i śmietaną oraz dodajemy wybrane przyprawy do smaku. Gotowe! Smacznego!