mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Rybne czerwone curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Najlepiej smakuje na ciepło z ugotowanym ryżem lub ze smażonymi ziemniaczkami i słodkim sosem chili.

Rybne czerwone curry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rybne czerwone curry

 

  • 400 g białej ryby
  • słoik czerwonego curry
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • do podania słodki sos chili

 

Sposób przygotowania:

Rybne czerwone curry
Cebulę obieram i siekam w piórka, podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Dodaję pokrojoną w niedużą kostkę paprykę i smażę kilka minut. Następnie dodaję rybę pokrojoną w duże kawałki oraz sos czerwone curry ze słoika i łyżkę sosu rybnego. Gotuję całość na niewielkim ogniu ok 15-20 minut (aż ryba będzie ugotowana, a papryka trochę zmięknie). Podaję ze smażonymi na patelni ziemniakami.
Rybne czerwone curry
W rondlu podsmażam posiekaną cebulkę, dodaję do niej paprykę
Rybne czerwone curry
Dodaję kawałki ryby, sos czerwone curry i sos rybny, gotuję

Tagi:

ryba ryby sosy