SUPERPRZEPIS

Rybne kotleciki z warzywami

  • 3
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 16
Rybne kotleciki z warzywami

Idealny sposób na przemycenie ryby do obiadu dla tych osób które ryb nie lubią w panierce z płatków kukurydzianych są chrupiące jednym słowem pyszne!

Składniki:

Rybne kotleciki z warzywami

 

  • 50 dag ryby np miruna
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli
  • kawałek pora
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki kaszy manny błyskawicznej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku

Panierka:

Sposób przygotowania:

Rybne kotleciki z warzywami

ETAP 1:

Rybne kotleciki z warzywami
Rybę mielimy łaczymy z pozostałymi składnikami

Rybę rozmrażamy, mielimy w maszynce do mięsa.Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, cebulę i por drobniutko siekamy, łączymy wszytko razem, dodajemy bułkę tartą oraz kaszę mannę wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę.

ETAP 2:

Rybne kotleciki z warzywami
z masy formujemy kotlety obtaczamy w płatkach

Nabieramy masę i formujemy kotlety które lekko spłaszczamy, obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.

ETAP 3:

Rybne kotleciki z warzywami
obtoczone kotlety smazymy na złocisto na oleju

Na patelni rozgrzewamy olej smażymy z obu stron na złocisto. Podajemy z dowolnymi dodatkami.