Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Kotleciki rybne wg Editha

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne kotleciki rybne.

Kotleciki rybne wg Editha Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki rybne wg Editha

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki rybne wg Editha
Filety odmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy al'dente (najlepiej na parze). Cebulę siekamy bardzo drobno. Filety siekamy drobno w malakserze razem z warzywami. Dodajemy bułkę tartą, posiekaną pietruszkę, cebulę i jajka. Doprawiamy i mieszamy na jednolitą masę. Formujemy mokrymi rękami kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Gorące wyjmujemy na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się tłuszczu.
Kotleciki rybne wg Editha
Filety odmrażamy, myjemy osuszamy i siekamy w malakserze
Kotleciki rybne wg Editha
Ugotowane warzywa również siekamy dodajemy bułkę tartą jajka i przyprawy
Kotleciki rybne wg Editha
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
Kotleciki rybne wg Editha
Usmażone kotlety wyjmujemy na papierowy ręcznik