noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

rybne szaszłyki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

takie szaszłyki sa fajnym urozmaiceniem od zwykłych szaszłyków mięsnych

rybne szaszłyki z grilla

Składniki:

rybne szaszłyki z grilla

 

  • 50 dag filetów z dorsza (mozna zastąpić innym, jeśli nie mamy dorsza),
  • 50 dag srednich pieczarek,
  • 3 cebule,
  • 20 dag chudego boczku,
  • 2 czerwone papryki,
  • przyprawa do ryb,
  • sok z cytryny,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

rybne szaszłyki z grilla
Filety kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawa do ryb, odstawimy do lodówki. Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki, tak samo cebulę, boczek i paprykę. Wszystkie składniki nadziewamy na patyki, przyprawiamy, smarujemy olejem. Pieczemy na grillu lub mozemy smażyć na patelni.