Sposób przygotowania:
Rybne talarki z kluseczkami i marchewką
Na dno garnka wrzucić łyżkę masła, a następnie marchewkę pokrojoną w kostkę. Chwilę poddusić i zalać wodą. Gotować do miękkości, a pod koniec lekko posolić. Ugotowane ziemniaki zmielić i dodając wszystkie składniki zrobić klejące się ciasto. Przecierać przez sito do gotującej się i osolonej wodzie. Zagotować i odcedzić. Przelać ostrożnie zimną wodą. Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła i wrzucić kluseczki. Obsmażyć, najlepiej na rumiano, wtedy nabiorą dodatkowego smaku. Dołożyć ugotowaną marchewkę i chwilę razem smażyć. Na końcu dodać posiekany koperek. Surową rybę zmielić lub drobno posiekać nożem. Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajka i przyprawy. Wymieszać. Formować małe talarki i smażyć z dwóch stron na rumiano. Podawać gorące z kluseczkami z marchewką. Smacznego!