Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Rybne talarki z kluseczkami i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczne rybne kotleciki. Podane z delikatnymi kluseczkami na bazie ziemniaków z dodatkiem marchewki. Pyszne i lekkie danie.

Rybne talarki z kluseczkami i marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rybne talarki z kluseczkami i marchewką

 

 

Sposób przygotowania:

Rybne talarki z kluseczkami i marchewką
Na dno garnka wrzucić łyżkę masła, a następnie marchewkę pokrojoną w kostkę. Chwilę poddusić i zalać wodą. Gotować do miękkości, a pod koniec lekko posolić. Ugotowane ziemniaki zmielić i dodając wszystkie składniki zrobić klejące się ciasto. Przecierać przez sito do gotującej się i osolonej wodzie. Zagotować i odcedzić. Przelać ostrożnie zimną wodą. Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła i wrzucić kluseczki. Obsmażyć, najlepiej na rumiano, wtedy nabiorą dodatkowego smaku. Dołożyć ugotowaną marchewkę i chwilę razem smażyć. Na końcu dodać posiekany koperek. Surową rybę zmielić lub drobno posiekać nożem. Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajka i przyprawy. Wymieszać. Formować małe talarki i smażyć z dwóch stron na rumiano. Podawać gorące z kluseczkami z marchewką. Smacznego!
Rybne talarki z kluseczkami i marchewką
Marchewkę dusić na maśle i wodzie, aż stanie się miękka.
Rybne talarki z kluseczkami i marchewką
Kluseczki podsmażyć na maśle dodać marchewkę.
Rybne talarki z kluseczkami i marchewką
Surową rybę drobno posiekać lub zmielić.
Rybne talarki z kluseczkami i marchewką
Do ryby dodać jajka, odciśniętą z mleka bułkę i przyprawić.