eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rybne mielone Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne mielone,dla odmiany z rybki.

Rybne mielone Eli

Składniki:

Rybne mielone Eli

 

  • 1/2 kg pangi (może być inna ryba)
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Rybne mielone Eli
Umytą,osuszoną rybę,cebulę i czosnek zmielić w maszynce do mięsa.Do zmielonej ryby dodać bułkę tartą,jajko,przyprawę do ryb,natkę,koperek,pieprz,sól i wymieszać.Z masy formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki na złoty kolor z obu stron.Smacznego!

Ja podałam mielone z ziemniakami i mizerią.