Sposób przygotowania:
Ryby w occie
Ryby posolić i posypać pieprzem. Oprószyć mąką . Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Zagotować wodę z octem , zielem i liściem laurowym. Doprawić marynatę do smaku solą i cukrem. Jeszcze raz zagotować. W litrowych wyparzonych słoikach ułożyć rybę i zalać marynatą . Zakręcic gorące .Obrócić do góry dnem. Następnego dnia wekować słoiki przez 5 minut. Ostudzić i trzymać w lodówce .Dobra jest do jedzenia po 10 dniach ale jak postoi dłużej to będzie smaczniejsza .
Zagotować wodę z octem , zielem i liściem laurowym. Doprawić marynatę do smaku solą i cukrem. Jeszcze raz zagotować. W litrowych wyparzonych słoikach ułożyć rybę i zalać marynatą . Zakręcic gorące .Obrócić do góry dnem. Następnego dnia wekować słoiki przez 5 minut. Ostudzić i trzymać w lodówce .Dobra jest do jedzenia po 10 dniach ale jak postoi dłużej to będzie smaczniejsza .
Wokalista
cuuudoo!
5!