marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Ryby w occie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czasem smażę więcej ryby i potem zalewam taką marynatą i mamy do jedzenia na zimno

Ryby w occie

Składniki:

Ryby w occie

 

 

Sposób przygotowania:

Ryby w occie
Ryby posolić i posypać pieprzem. Oprószyć mąką . Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Zagotować wodę z octem , zielem i liściem laurowym. Doprawić marynatę do smaku solą i cukrem. Jeszcze raz zagotować. W litrowych wyparzonych słoikach ułożyć rybę i zalać marynatą . Zakręcic gorące .Obrócić do góry dnem. Następnego dnia wekować słoiki przez 5 minut. Ostudzić i trzymać w lodówce .Dobra jest do jedzenia po 10 dniach ale jak postoi dłużej to będzie smaczniejsza .

Tagi:

filety rybne