majkaaa

majkaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Ryby w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała potrawa dla smakoszy ryb, podawana na zimno.

Ryby w zalewie

Składniki:

Ryby w zalewie

 

  • wody2 szkl
  • 6 łyzek octu
  • 1/4szkl oliwy
  • 4 łyzki cukru
  • sól do smaku
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 2 liscie laurowe 3 łyzki koncentratu pomidorowego
  • 3 średnie filety z mintaja
  • ogórki w occie
  • cebula

 

Sposób przygotowania:

Ryby w zalewie
. Przygotowujemy zalewe: wody2 szkl 6 łyzek octu 1/4szkl oliwy 4 łyzki cukru sól do smaku 6 ziaren ziela angielskiego 2 liscie laurowe 3 łyzki koncentratu pomidorowego Wszystkie składniki zagotowac razem i przestudzic Ryby obtaczamy, mąka, jajko bułka tarta. Usmażone ryby układac w takzwana przekładanke, czyli ryby-cebula(pokrojona w talarki) ogórek( pokrojony w plasterki) i tak na zmiane przekładac. Zalac zalewa o odstawic na 1 dzień.