jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Ryż brązowy kolorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ryż duszony z warzywami może być zdrowym dodatkiem do mięsa z grilla lub gulaszu.

Ryż brązowy kolorowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ryż brązowy kolorowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż brązowy kolorowy
Gotujemy warzywa nie obierając ich w małej ilości wody. Studzimy je lekko i obieramy Kroimy warzywa w kosteczkę. Rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy warzywa - przesmażamy je na maśle. Dodajemy ryż, przesmażamy go razem z warzywami doprawiając solą i pieprzem do smaku.Trzymamy na małym ogniu 5 minut. Przekładamy do miseczki,Dekorujemy listkami bazylii.
Ryż brązowy kolorowy
Dodajemy ryż, przesmażamy go razem z warzywami doprawiając solą i pieprzem do smaku.

Tagi:

ryż