iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż brązowy z solą i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dietetyczne lekkie i zdrowe danie

Ryż brązowy z solą i fasolą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż brązowy z solą i fasolą

 

  • 1 szt Sola,
  • 1/2 szklanki ryż brązowy,
  • Przyprawa do ryb,
  • 1 łyżeczka OLIWA Z OLIWEK,
  • 1/2 szt por,
  • 3 łyżki fasola biała,
  • sól morska,
  • koperek,
  • natka pietruszki,
  • 1 plasterek mozzarella

 

Sposób przygotowania:

Ryż brązowy z solą i fasolą
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy Sole smarujemy oliwa i pruszymy przyprawa do ryb ,grillujemy na patelni -bez tłuszczu . Gdy ryba jest gotowa tniemy ja na kawałki .Por myjemy suszymy i kroimy w cieniutkie plasterki Na patelni na 1 łyżeczce oliwy podsmażamy pokrojony por dodajemy odcedzoną fasole i ryz .Mieszamy doprawiamy solą morska i pieprzem świeżo mielonym do smaku .Pod koniec dodajemy kawałki ryby i pokrojone w kosteczkę plasterek mozzarelli .Mieszamy lekko i podajemy .Na talerzu ozdabiamy koperkiem i posiekana natką pietruszki .
Ryż brązowy z solą i fasolą
Sole lekko smarujemy oliwa pruszymy przyprawa i grillujemy bez tłuszczu
Ryż brązowy z solą i fasolą
Na patelni podsmażamy por ,fasole biała i ugotowany ryż brązowy