eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1534]

Ryż curry Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny dodatek do wątróbki czy mięsa.

Ryż curry Eli

Składniki:

Ryż curry Eli

 

  • 1/2 kg ryżu
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka curry
  • 2 kostki bulionowe
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż curry Eli
Poszatkowane cebule,przeciśnięty przez praskę czosnek i curry przesmażyć na oleju.Dodać suchy ryż,wymieszać i przesmażyć,aż ryż będzie przezroczysty.Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody,wlać do ryżu,dodać pieprz do smaku i gotować na małym ogniu,mieszając,aż ryż będzie miękki.Ryż można podać z wątróbka smażoną,kotletami mielonymi czy innym mięsem i surówkami.Smacznego!

Tagi:

ryż