Sposób przygotowania:
Ryż cytrynowy
Zaczynamy od dokładnego umycia cytryny. Ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok. W garnku z rozgrzanym olejem mieszamy ryż z solą, kurkumą i miętą. Całość smażymy kilka minut, cały czas mieszając. Dodajemy sok z cytryny i wodę. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy na maleńkim ogniu aż ryż wchłonie całą wodę. Na koniec dodajemy skórkę z cytryny, mieszamy i podajemy.
![Ryż cytrynowy Ryż cytrynowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-cytrynowy-106463.jpg)
![Ryż cytrynowy Ryż cytrynowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-cytrynowy-106464.jpg)
![Ryż cytrynowy Ryż cytrynowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-cytrynowy-106465.jpg)