Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Ryż kokosowo-migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryż kokosowo-migdałowy

Ryż kokosowo-migdałowy

Składniki:

Ryż kokosowo-migdałowy

 

  • 30 dag ryżu
  • ½ szklanki mleczka kokosowego
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Ryż kokosowo-migdałowy

Ryż płuczemy kilka razy w zimnej wodzie, następnie gotujemy w woku, zalewając go 2 ½ szklankami wody, mleczkiem kokosowym i dodając pół łyżeczki soli. Gotujemy na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki a cała woda wyparuje. Na patelni rumienimy płatki migdałów, mieszamy z wiórkami i posypujemy nimi ryż.


Tagi:

ryż