beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Ryż mojego dziadka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dziś pewnie tego by nikt nie zjadł.

Ryż mojego dziadka

Składniki:

Ryż mojego dziadka

 

Sposób przygotowania:

Ryż mojego dziadka
Ryż płuczemy i gotujemy na sypko. Jeśli w dużej ilości wody to po ugotowaniu przelewamy przez durszlak i osączamy. .Może być też pozostały od obiadu albo od innej potrawy.Słoninę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni jeśli wytopi się dużo tłuszczu musimy go odlać .Tłuszczu zostawiamy umiarkowanie za to skwarków może być dużo.Wykładamy na patelnię ryż solimy i oprószamy dość obficie pieprzem.Mieszamy i lekko podsmażamy.Dobrze smakuje ze schłodzonym zsiadłym mlekiem.

Tagi:

ryż