wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Ryż na bulionie wołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny, aromatyczny i soczysty ryż:) idealny do każdej potrawy:)

Ryż na bulionie wołowym

Składniki:

Ryż na bulionie wołowym

 

  • 2 woreczki ryż biały,
  • 1 sztuka kostka- bulion wołowy,
  • 0,6 l wrzątek,
  • 1 łyżka margaryna do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryż na bulionie wołowym
Na głębokiej patelni rozpuścić margarynę, następnie wrzucić ryż (wysypujemy z woreczka), podsmażamy, jak zacznie sierumienic zalewamy przygotowanym bulionem (z wrzątku i kostki), dusimy pod przykryciem aż woda wyparuje, od czasu do czasu mieszając.

Tagi:

ryż