Sposób przygotowania:
Ryż na słodko z pekińską kapustką
Paróweczki, szynkę sopocką oraz czosnek kroimy drobno w kosteczkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Na duży ogień na patelnię wlewamy na powierzchnię olej i dajemy kolejno wędliny oraz czosnek, gdy nam się przyrumieni, możemy dodać marchewkę. Wszystko razem jeszcze trochę podsmażamy. Do dużego garnka wstawiamy na duży ogień wodę oraz szatkujemy pół kapustki pekińskiej i gotujemy. W szklance roztapiamy we wrzątku bulion rosołowy i dodajemy do gotującej się kapustki. Następnie dodajemy ryż biały długoziarnisty i gotujemy, aż ładnie nam się zagotuje wszystko. Gdy już ryż napęcznieje i porządnie się ugotuje, to odsączamy wywar.Do ugotowanego ryż z kapustką pekińską dodajemy wcześniej podsmażoną wędlinkę wraz z marchewką. Wszystko razem mieszamy i dodajemy kolejno przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Mieszamy wszystko i gotowe możemy zajadać ;) SMACZNEGO !!