katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Ryż na truskawkowo

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ryż na słodko.............

Ryż na truskawkowo

Składniki:

Ryż na truskawkowo

 

Sposób przygotowania:

Ryż na truskawkowo
Truskawki oczyszczamy, płuczemy i kroimy.Przygotowane truskawki wkładamy do rondla, podlewamy trochę wodą i podgrzewamy aż truskawki puszczą sok. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż truskawkizaczną się rozpadać. Dodajemy cukier i mieszamy. Cukier dodajemy do smaku. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, osączamy. Ryż mieszamy z cukrem waniliowym. Wykładamy na talerze, polewamy serem wymieszanym ze śmietaną i sokiem z truskawek. Ryż zamiast wyłożyć zwyczajnie na talerz można go ubić w kubeczkach i dopiero wyłożyć .

Tagi:

ryż sery ser