Sposób przygotowania:
Basura saludable.
1.Na ok. 10 łyżkach oliwy, na patelni podsmażam pokrojone w cieńkie paski skóry z wędliny.
2.Po ok. 3 minutach dorzucam cebulę pokrojoną w piórka i pora pokrojonego w krążki.
3.Gdy cebula jest już prawie zeszklona dorzucam ryż i dalej podsmażam.
4.W międzyczasie rozpuszczam w ½ litra wrzątku 2 kostki bulionowe o smaku wędzonki, do grochówki i wlewam to na patelnię.
5.Gdy wywar się wchłonie dolewam śmietanę i czekam aż się maksymalnie wchłonie. Co chwilę mieszam a pod koniec redukowania płynów mieszam już non stop, wtedy dodaję puszkę kukurydzy. Idea jest taka aby kukurydza się nie rozpadła, więc należy ją autentycznie dodać na sam KONIEC.
Zaletą tego dania jest jego ‘chłopski’ charakter, a przez to konkretny zapach i smak. Nie jest to danie niskokaloryczne, ale dzięki temu daje dużo energii do pracy.
Należy porozmawiać/poczytać o długości gotowania ekologicznych produktów, gdyż zdrowe produkty mają czasami inne czasy gotowania.
2.Po ok. 3 minutach dorzucam cebulę pokrojoną w piórka i pora pokrojonego w krążki.
3.Gdy cebula jest już prawie zeszklona dorzucam ryż i dalej podsmażam.
4.W międzyczasie rozpuszczam w ½ litra wrzątku 2 kostki bulionowe o smaku wędzonki, do grochówki i wlewam to na patelnię.
5.Gdy wywar się wchłonie dolewam śmietanę i czekam aż się maksymalnie wchłonie. Co chwilę mieszam a pod koniec redukowania płynów mieszam już non stop, wtedy dodaję puszkę kukurydzy. Idea jest taka aby kukurydza się nie rozpadła, więc należy ją autentycznie dodać na sam KONIEC.
Zaletą tego dania jest jego ‘chłopski’ charakter, a przez to konkretny zapach i smak. Nie jest to danie niskokaloryczne, ale dzięki temu daje dużo energii do pracy.
Należy porozmawiać/poczytać o długości gotowania ekologicznych produktów, gdyż zdrowe produkty mają czasami inne czasy gotowania.
marietta
iwi69
vespera
Nazwa zgodna z treścią, zwłaszcza jeśli danie jest z użytecznych, zdrowych resztek znajdujących się w lodówce. Marnowanie i wyrzucanie jedzenia jest nieetyczne, więc nie wiem skąd to zdziwienie?