aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Ryż po kujawsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie w sam raz na sycący obiadek

Ryż po kujawsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż po kujawsku

 

  • 1 torebka ryżu białego długoziarnistego
  • 1 marchewka
  • 1 pętko kiełbasy śląskiej
  • ugotowane udko z kurczaka
  • 1 cebula
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • olej
  • oregano
  • majeranek
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Ryż po kujawsku
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dodajemy do niego pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy do miękkości. w między czasie przygotowujemy już wcześniej ugotowane udko z kurczaka - kroimy mięsko drobno. kiełbaskę śląską oraz cebulkę kroimy również drobno w kostkę. Smażymy na oleju mięsko z kurczaka śląską kiełbaskę oraz cebulkę. Doprawiamy majerankiem i oregano do smaku. Gdy się nam ugotuje ryż z marchewką odcedzamy i dodajemy do niego wraz z olejem przysmażone mięsko wraz z cebulką. Dodajemy do tego przecier pomidorowy i wszystko na małym ogniu dokładnie mieszamy. do smaku dodajemy sól i pieprz. SMACZNEGO !!
Ryż po kujawsku
Wszystkie produkty kroimy drobno w kostkę.
Ryż po kujawsku
Następnie smażymy je na średnim ogniu wszystkie razem i doprawiamy.
Ryż po kujawsku
Gotujemy razem biały ryż długoziarnisty i pokrojoną w kostkę marchewkę.
Ryż po kujawsku
Wszystkie przygotowane wcześniej produkty dodajemy do ugotowanego ryżu.