Sposób przygotowania:
Ryż - pomidorowy wyśmienity dodatek do grilla
► Na dużej głębokiej patelni, na rozgrzanej oliwie z oliwek, podsmażyć wpierw czosnek, później cebulę, aż do zeszklenia.
► Następnie dodać ryż i regularnie mieszając smażyć przez około 1 minutę. Całość zdeglasować bulionem i dodać pomidory. Teraz ryż - pomidorowy doprawić słotką papryką, kolorowym pieprzem i solą, dodać bazylię i oregano. Wszystko dobrze wymieszać.
► Gdy wszystkie składniki po wymieszaniu są dobrze połączone, należy ryż - pomidorowy gotować na średnim ogniu przez około 18 - 20 minut, ciągle mieszając. Po zakończeniu gotowania, ostatnim krokiem jest dodanie posiekanych ziół ogrodowych. Pyszny ryż - pomidorowy jet gotowy i może być podawany jako dodatek do grilla.
► Następnie dodać ryż i regularnie mieszając smażyć przez około 1 minutę. Całość zdeglasować bulionem i dodać pomidory. Teraz ryż - pomidorowy doprawić słotką papryką, kolorowym pieprzem i solą, dodać bazylię i oregano. Wszystko dobrze wymieszać.
► Gdy wszystkie składniki po wymieszaniu są dobrze połączone, należy ryż - pomidorowy gotować na średnim ogniu przez około 18 - 20 minut, ciągle mieszając. Po zakończeniu gotowania, ostatnim krokiem jest dodanie posiekanych ziół ogrodowych. Pyszny ryż - pomidorowy jet gotowy i może być podawany jako dodatek do grilla.