paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bajecznie dobre, szybki i łatwe do przygotowania danie na co dzień i dla gości. Ryż podany z pstrągiem tęczowym oraz sosem jogurtowym.

Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym

 

  • Ryż trzy kolory 3 woreczki
  • pstrąg tęczowy filet 35 dag
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • sól do smaku
  • na sos:
  • jogurt naturalny 150 ml
  • koper posiekany 2 łyżki
  • papryka słodka do smaku
  • pieprz i sól do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • rukola 2 garści

Sposób przygotowania:

Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym
Oprószony solą i pieprzem cytrynowym filet ugotować na parze. Po ugotowaniu filet porwać w palcach na małe kawałki. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Ryż i kawałki ryby wymieszać, nałożyć na talerze. Koperek posiekać i dodać do jogurtu dodać również do smaku słodką paprykę, sól, pieprz i sok z cytryny, wymieszać. Sosem polać ryż z rybą i podawać najlepiej z rukolą.
Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym
Oprószony solą i pieprzem cytrynowym filet ugotować na parze. P
Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym
Koperek posiekać i dodać do jogurtu dodać również do smaku słodką paprykę, sól, pieprz i sok z cytryny, wymieszać.
Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym
Po ugotowaniu filet porwać w palcach na małe kawałki.
Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym
Ryż i kawałki ryby wymieszać, nałożyć na talerze.

Tagi:

ryż sosy pstrąg