Sposób przygotowania:
Ryż z ananasem
Śmietankę ubić na sztywno i wstawić do lodówki.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i obsypać wiórkami kokosowymi.
Mleko zagotować ze szczyptą soli,dodać ryż,gotować na małym ogniu ok.40minut często mieszając.
Ananasy odcedzić z syropu,którego nie wylewamy.
Do ugotowanego ryżu dodać łyżeczkę cukru i syrop z ananasów.Dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego,nakryć plastrami ananasów.Posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Podawać na gorąco,udekorowane mocno schłodzoną bitą śmietaną.
Mleko zagotować ze szczyptą soli,dodać ryż,gotować na małym ogniu ok.40minut często mieszając.
Ananasy odcedzić z syropu,którego nie wylewamy.
Do ugotowanego ryżu dodać łyżeczkę cukru i syrop z ananasów.Dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego,nakryć plastrami ananasów.Posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Podawać na gorąco,udekorowane mocno schłodzoną bitą śmietaną.